Julkalender 2018 färgskisser

P1150529 original liten
Så börjar årets pyssel med att rita egna julkalendrar. Denna gång testade jag olika ljus/färgscheman i Photoshop, utifrån olika fotoförlagor som jag hittade på pinterest, för att få ett hum om hur jag vill färglägga. Jag tror det blir något i stil med bild ett eller tre.
liten färgskiss4

liten färgskiss3

liten fargskiss

Experiment

Alicias Teckningsutmaningen i Juli är förbi, och jag tecknade intensivt de första två veckorna. Min plan var att fortsätta de två sista veckorna också, men det blev inte så.  Det var hur som helst en mycket trevlig utmaning, tack Alicia än en gång för det fina initiativet!

Nu är det sommarlov och jag testar mig fram i måleriet. Försökte mig på att måla abstrakt och det är sjutusan inte så lätt, så eftersom resultaten blev sådär så tecknade jag ovanpå de flesta av målningarna. Testandet fortsätter och det skulle vara härligt med ännu tjockare pensel och riktigt tjockt akvarellpapper i A2. Akvarellpappret i A3 som jag använder bubblar sig, även om jag tejpar det.. händer det er också?

abstrakt snolandskap liten
abstrakt figurer liten abstrakt konst3 liten abstrakt konst2 liten abstrakt litet hus liten abstrakt konst1 liten

Blogg-jubileum!

26 juni 2011 la jag upp mitt första inlägg på denna blogg och det har nu gått precis sju år sedan dess.
Eftersom jag aldrig tidigare uppmärksammat jubileumsdagar, tänkte jag att det nu var dags att göra en liten återblick i arkivet.

Att jobba med bilder i Photoshop och skapa märkliga och orealistiska fotokollage är något som jag gärna gjort. Det kanske är något att plocka upp lite mer seriöst igen?
jumileum kollage1 litenFöljande foton är en serie där jag manipulerade in “artemilia” på skyltar i Malmö-stad. Storhetsvansinne!
jubileum kollage2 liten Jag har gjort några enstaka inlägg med tips under åren. Följande bilder kommer från mitt inlägg “10 st teckningsövningarsom jag tycker är ett fint blogginlägg om jag får säga det själv :)
jubileum teckna liten
Torsdagstecknandet höll på av och till mellan 2011 och 2015. Vi var ett gäng konstbloggare som turades om att välja tema, som vi sedan tecknade på. Alla fick hänga på och varje torsdag presenterades resultaten. Här är några av mina verk och på var bild står respektive tema.
jubileum torsdag4
jubileum torsdag 3
jumileum torsdag3
Det var de sju åren kort sammanfattat. Ha det gott, hej!

Teckningsutmaning 17-19 juni

Nu har två veckor av Alicias “Teckningsutmaningen i juni” gått och jag har haft målet att teckna en teckning per dag. Jag tror att jag sätter mig ett nytt mål för det sista veckorna precis som Alicia och mitt mål blir att teckna ansikten. Det är det absolut svåraste tycker jag, för man måste koncentrera sig så in i helsike att alla linjer och skuggor blir rätt.

17, 18, 19 juni:
teckningutmaning 19 juni liten
teckningsutmaning 18 juni liten
teckningsutmaning 17 juni liten

Om mig

portratt med tejp liten liten

26 juni kommer ett 7-års-Jubileums-inlägg upp på bloggen, och jag tänkte att det kanske var tid att göra en riktig presentation av mig, eftersom jag aldrig riktigt har gjort det.

Så hej!

Jag heter Emilia och är en skåning som bor i Berlin där jag jobbar som musik- och bild-lärare. På min lediga tid tecknar och målar jag gärna, dricker kaffe äter kaka eller glass och spelar med mitt band ZALE som är en förkortning för.. Zombie Apocalypse Love Explosion.. och vi spelar bland annat “Banankontakt” av Electric Banana Band översatt till tyska. Jag äter gärna krispig och supersöt vattenmelon, dricker kaffe, hänger med mina kompisar och sambo. Mina favoritböcker någonsin är HAAARRY POOOTTER!!

Här är några saker som jag gärna skulle vilja lägga ner mer tid på:

  • öva disciplin
  • göra oviktiga saker
  • yoga och processen “pressa upp till handstående”

Fråga gärna om det är något mer ni vill veta. Allt gott!