Färglägga och komponera julmotiv


Precis som andra konstbloggare tänker jag inte heller undertrycka lusten att julpyssla redan i augusti. Nu börjar ritandet av nya julkalendrar, en favoritsysselsättning helt klart.

Här är julmotiven som har blivit till sedan jag startade bloggen 2011. Vissa blev verkligen julkalendrar andra inte. 2016 blev det ingen helt nytt motiv utan då gjorde jag luckor i en gammal bild från 2014.

julkalendrar collage4 liten
I år använde jag mig av en ny metod för att komponera julmotiven: drog ett random streck eller två, och så höll jag mig till dessa när jag ritade upp motiven. 
komposition liten

komposition2 liten

Jag går alltid så till väga innan jag färglägger, att jag först skissar upp motivet i blyerts, sedan fyller jag i linjerna med svart tunn penna och sen suddar jag bort blyertsen.

Och här nedan är ett av årets julmotiv efter att jag fyllt i linjer med svart penna och suddat bort blyertsen. Jag tänkte, kanske vill någon annan också färglägga? så bilden här nedan är i stor upplösning och kan skrivas ut (se till att öppna bilden i ny flik och zooma in till största format). Om det skulle vara att någon färglägger, hade det varit underbart att se hur det blev – visa mig gärna!

artemilia julmotiv


Ett svar till “Färglägga och komponera julmotiv”

  1. Ååh så jäkla kul att få se din process från första strecket Vilken kul idé att utgå ifrån en krumelur, tycker du gjorde det svinbra! Och är helt amazed av dina kalendrar!! Så fina, stämningsfulla, ambitiösa och liksom lite för bra för att inte skickas till tryck eller skrivas en hel historia runt! Älskart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.