Teckningsutmaning 16 juni


Nja alltså.. kanske inte så mycket till teckning kanske.. det får bli tillbaka till det rena tecknandet i morgon!

Vad man ser på målningen nedan är en flaska med blå luktfri maskeringsvätska som jag införskaffade härrom veckan och nu provar mig fram med.Det är kul med maskeringsvätska, men jag har nog inte funnit det ultimata sättet för mig att använda det på ännu. Resultatet av att använda maskeringsvätska genererar ju skarpa kanter och använder jag det på för många delar av målningen tycker jag att jag kommer bort från det jag egentligen älskar med akvarell, att färger flyter in i varandra lite som de vill. De ljusblåa Högdagrarna på flaskan med maskeringsvätska tillexempel, eller vissa av blänken i glaset, skulle jag ju kunnat göra utan maskeringsvätska egentligen.
teckningsutmaning 16 juni liten
teckningsutmaning 16 juni 2 liten


Ett svar till “Teckningsutmaning 16 juni”

  1. Jag är också lite grön på maskingsvätska fast jag experimenterat försiktigt med den i drygt ett år nu. Tycker den passar bäst för hår- eller grässtrån om en vill göra ett stort svepande färgfält i bakgrunden, eller kanske för att spara ut de tunnaste kvistarna i ett träd mot en målad himmel. För större ytor målar jag hellre runt eller tejpar! Men till blänket på kapsylen och i glasets fot ser det ut som att du använt vätskan föredömligt! Fin vardagsrealistisk målning, såna är du himla bra på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *